Ontdek de voordelen van kunststof kozijnen

We kunnen er niet meer omheen. Kunststof kozijnen veroveren de markt ten opzichte van alle andere soorten kozijnen. Kunststof kozijnen zijn anno 2023 verreweg de meest gekozen maatregel om te verduurzamen en om energie te besparen. Houten en aluminium kozijnen worden weggevaagd door de enorme vraag naar kunststof modellen. En als we alle voordelen van kunststof kozijnen even op een rijtje zetten begrijpen we ook wel waarom. Kijkt u even mee?

Het begint natuurlijk al bij de productie. Kunststof is vrij eenvoudig te produceren, en de productiekosten liggen lager als van hout of aluminium kozijnen. Ook isoleren kunststof kozijnen vele malen beter dan andere varianten, en zijn ze geschikt voor dik en duurzaam isolatieglas. Kunststof is brandvertragend, en omdat kunststof kozijnen vaak een stalen kern bezitten zijn ze ook veel steviger en veiliger dan kozijnen van elk ander materiaal. Tel daarbij op dat kunststof in vrijwel iedere kleur met houtnerf leverbaar is, en u begrijpt meteen waarom kunststof kozijnen de overhand genomen hebben.

Kunststof kozijnen kosten

We noemden al dat kunststof goedkoper is te produceren dan hout of aluminium. Maar wat zegt dat precies? Want u wilt immers niet zelf uw kozijnen produceren. Hoe vertaalt zich dat tot de prijs die u betaalt voor kunststof kozijnen?

Ook kunststof kozijnen hebben zeker wel last gehad van de alsmaar stijgende grondstofprijzen, inflatie en transportkosten. Toch zijn kunststof kozijnen nog steeds goedkoop te noemen.

Zo kost het laten vervangen van alle kozijnen voor een gemiddelde woning ca € 25.000 tot € 30.000 Euro. Dit is wel met montage en isolatieglas meegerekend, plus een voor- en achterdeur. Een gemiddelde woning heeft ca 25m² aan glas. U zou dus ook kunnen zeggen dat kunststof kozijnen gemiddeld € 1.000 – € 1500 per m² kost, inclusief montage, afwerken en HR++ glas.

Kunststof kozijnen uit Duitsland

Net als alles, kent ook de wereld van kunststof kozijnen diverse aanbieders. We gaan hier niet alle merken opsommen, maar onthoud dat vrijwel alle merken in Duitsland ontstaan zijn. Duitsland loopt al jaren voorop als het gaat om nieuwe technologieën omtrent verduurzamen met kunststof. Wist u bijvoorbeeld dat in Duitsland al 4 dubbel glas geleverd wordt? Terwijl we hier nog moeten switchen van HR++ naar triple glas.

Niet alle merken gebruiken 4 dubbel glas, om de doodeenvoudige reden dat dit soort gewichten niet voor elk merk geschikt zijn. En nu komen we bij een belangrijke kern; Schuco is koploper in de markt. Wereldwijd. Schuco maakt profielen die geschikt zijn voor extremen. Sterker, steviger dan alle andere merken.

Meer weten? Vraag dan een offerte aan bij EA-Kunststofkozijnen.nl of bereken zelf eenvoudig alle prijzen van uw kunststof kozijnen op kozijnenverkoop